Литовського депутата підозрюють у зв'язках з Газпромом - OCCRP

Литовського депутата підозрюють у зв'язках з Газпромом - OCCRP

Розслідування
Укрінформ
Член парламенту Литви Артурас Скарджюс опинився під слідством через підозрілі прибутки його родини та зв'язки з російським "Газпромом".

Про це повідомляється на сайті міжнародного проекту журналістських розслідувань "Проект розслідування корупції й організованої злочинності" (OCCRP).

"Депутат парламенту Литви Артурас Скарджюс, який бере активну участь у вирішенні енергетичних питань, знаходиться під слідством через те, що його родина отримала неочікувано великий дохід від оренди земельної ділянки для компанії, яка передала в її суборенду для вітропарку", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в ході подальшого розслідування було виявлено зв'язок між інвестицією його дружини в енергетичну білоруську компанію та банку "Газпром" у Білорусі.

Повідомляється, що дружина Скарджюса отримує 24 тис. євро на рік від оренди сімейних земель у районі Шилуте. У Литві ця територія відома своїм вітряним кліматом і вітровими електростанціями. Площа, яку вона орендує, складає близько 28 гектарів, однак менше як 1% з них фактично використовується вітропарком.

Читайте також: Оточення Путіна накопичило $24 мільярди - OCCRP

Офіційно земля орендована будівельною компанією. Проте реальний користувач, що прихований через угоду про суборенду - вітроенергетична компанія, яка належить одній з найбільших груп Литви з відновлювальної енергії.

Як з'ясувалося, бізнес з відновлювальної енергії в Білорусі, в якому дружина Скарджюса є акціонером, фінансується білоруським банком "Белгазпромбанк", що належить російському енергетичному гіганту "Газпром".

Фото: DELFI / Andrius Ufartas

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-