Армія Австралії триматиме під грифом

Армія Австралії триматиме під грифом "секретно" імена військовиків-злочинців

Укрінформ
Сили оборони (збройні сили) Австралії продовжують наполягати на приховуванні від громадськості відомостей про осіб з числа військовослужбовців, котрі вчинили правопорушення, та самих інцидентів за їх участю.

Про це повідомляє news.com.

«Жоден з нас не бажає применшувати наслідки неприйнятної поведінки (військовослужбовців), однак наша позиція полягає в тому, щоб досягти правильного балансу», - сказав заступник керівника Сил оборони Австралії Рей Гріггс, виступаючи перед сенатським комітетом у Канберрі.

За його словами, жодних змін в існуючих процедурах висвітлення правопорушень у військових виданнях не буде. При цьому, коментуючи наявну ситуацію, високопосадовець зазначив, що військове відомство було «трохи обережним», залишаючись у рамках законодавства про конфіденційність.

Читайте також: MH17: Bellingcat вважає нове фото "Бука" доказом причетності РФ до катастрофи

Натомість керівник військової прокуратури назвав приховування як самих інцидентів, так і імен їх учасників «втраченою можливістю» для відомчих видань. На його думку, оприлюднення та осоромлення сприяли б мінімізації таких випадків, а також заохотили б жертв заявляти про насилля.

Як аргументи було наведено приклади як австралійських цивільних видань, що відкрито друкували таку інформацію, так і американської військової газети «Зірки та смуги» («Stars and Stripes»).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-