Канада просить США не роздавати візи будь-кому

Канада просить США не роздавати візи будь-кому

Укрінформ
Канада попросила США уважніше ставитися до оформлення віз, аби уникнути зловживання ними.

Про це сказав міністр громадської безпеки Канади Ральф Гудейл в інтерв'ю канадському суспільному мовнику CBC News.

«Ми попросили їх уважніше подивитися й розібратися, чому дозвіл на в'їзд видається людям, які не мають жодного наміру залишатися у США, а використовують ці документи лише для того, аби через територію Штатів перебратися до канадського кордону», - сказав Гудейл.

Міністр не зазначив, в яких країнах американські дипломатичні установи видають проблемні візи, але журналісти на основі власного дослідження дійшли до висновку, що однією з них є нігерійська.

Гудейл зауважив, що керівництво США уважно поставилося до прохання Канади допомогти у боротьбі із проблемою незаконної міграції. Одним із кроків може стати обладнання популярних серед незаконних мігрантів місць перетину американсько-канадського кордону знакам, що пояснюватимуть наслідки цього. «Вони розглядають варіанти, як можуть донести свою позицію», - арозповів міністр громадської безпеки США.

Читайте також: Канадський міністр розповів, що відбувається з візами для українців

За його словами, Канада також попросила США завчасно попереджати про зміни законодавства, що можуть вплинути на спільний кордон.

Як повідомлялося, після приходу до влади у США Дональда Трампа і особливо протягом цього літа кількість незаконних мігрантів, що намагалися потрапити до Канади із території США, зросла у десятки, а подекуди – сотні разів. Чинна угода між Канадою та США не дозволяє мігрантам просити притулку на офіційному пункті пропуску, тому вони змушені незаконно потрапляти до Канади і вже звідти подавати заяву на отримання статусу біженця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-