Собчак виступила за звільнення політв'язнів Кремля, у тому числі Сенцова

Собчак виступила за звільнення політв'язнів Кремля, у тому числі Сенцова

Укрінформ
На прес-конференції Ксенії Собчак, присвяченій її участі у президентських виборах-2018, вона зажадала від влади РФ звільнення політв'язнів, у тому числі українського режисера Олега Сенцова.

Про це вона сказала на прес-конференції, яку транслювали "Дощ" і Радіо Свобода.

"Сьогоднішню прес-конференцію я хочу розпочати з вимоги про звільнення у Росії політв'язнів і припинення кримінального переслідування людей за їхні погляди", - сказала Собчак.

Після цього транслювався відеоролик, в якому серед кількох політв'язнів у РФ було показано українського кінорежисера Олега Сенцова. Ролик з його фото і відео супроводжувався титрами: "Олег Сенцов. Кінорежисер. Виступав за територіальну цілісність України. Звинувачується ув створенні терористичного співтовариства, здійсненні двох і підготовці ще двох терактів. Під час допитів Олега катували: били руками, ногами, палицями, душили пакетом і погрожували згвалтувати. З жовтня 2017 року відбуває покарання у виправній колонії суворого режиму №8. Термін позбавлення волі - 20 років".

Як відомо, у серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Доні засудив Сенцова до 20 років ув'язнення відповідно. Згідно з вироком Сенцов повинен відбувати термін у колонії суворого режиму.

Правозахисний центр "Меморіал" вніс Сенцова у список політв'язнів.

Минулого тижня стало відомо, що Сенцова етапували у виправну колонію суворого режиму у місті Лабитнангі в Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Читайте також: Російська “блондинка у шоколаді” зібралась в президенти

Раніше повідомлялося, що учасниці гурту Pussy Riot провели у будівлі Trump Tower у Нью-Йорку акцію на підтримку Сенцова, розгорнувши банер з написом Free Sentsov ("Свободу Сенцову") і розкидавши листівки із закликом звільнити режисера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-