Держдеп: від акустичних атак на Кубі постраждали 24 людини

Держдеп: від акустичних атак на Кубі постраждали 24 людини

Укрінформ
В результаті акустичної атаки на Кубі постраждали 24 людини.

Про це повідомила спікер Держдепартаменту США Хізер Науерт, повідомляє Reuters.

Науерт зазначила, що медики продовжують обстеження американських дипломатів, які працювали на Кубі, тому не виключають, що потерпілих може бути більше.

Читайте також: Нові подробиці акустичних атак на Кубі: постраждали не тільки дипломати США

Як повідомляв Укрінформ, протягом кількох місяців 21 співробітник посольства США в Гавані постраждав від впливу невідомого характеру. За попередньою інформацією, це могли бути генератори спеціальних звукових хвиль нечутливого діапазону. Зокрема, у дипломатів були виявлені симптоми, починаючи від втрати слуху та нудоти до головного болю й проблем з утриманням рівноваги.

У цьому зв'язку Державний департамент відкликав більшу частину своїх дипломатів з Гавани та скоротив кубинський дипкорпус на території США. При цьому в адміністрації США раніше уникали звинувачень на адресу уряду Рауля Кастро та не виключали причетності третьої країни до цих атак. У цьому контексті згадувалася, зокрема, Росія, як країна, що вела подібні технічні розробки та продовжує підтримувати тісний зв'язок з урядом на Кубі. Розслідування проводять кубинська сторона і ФБР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-