Північний потік-2: Юнкер не очікує консенсусу в ЄС найближчим часом

Північний потік-2: Юнкер не очікує консенсусу в ЄС найближчим часом

Укрінформ
У керівних інституціях та країнах Євросоюзу поки немає і упродовж наступних кількох місяців не очікується консенсусного рішення щодо будівництва Росією спільно з кількома європейськими компаніями газопроводу "Північний потік-2".

Про це заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Щодо цього питання ми не маємо єдності поміж країнами-членами. Відтак, Єврокомісія запросила мандат для себе про проведення переговорів з Росією. Але деякі країни-члени виступили проти цього мандату для Єврокомісії. Водночас я не вбачаю, що ми матимемо консенсус з цього питання упродовж наступних кількох місяців", - сказав президент Єврокомісії.

Читайте також: Шидло: "Північний потік-2" має відповідати європейським нормам

Як повідомляв Укрінформ, ініційований російським урядом і газовим монополістом ВАТ "Газпром" проект газопроводу "Північний потік-2" має геополітичну мету заблокувати транзит російського газу до Європи через територію України після 2019 року. Країни Центральної та Східної Європи, а також Балтії виступають проти будівництва газопроводу.

Нині питання правової легальності проекту перебуває на розгляді у Єврокомісії та у Раді ЄС.

Як наголошується в ЄС, "Північний потік-2" не відповідає стратегічним інтересам Європейського енергетичного союзу у сфері безпеки з постачання газу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-