MH17: Bellingcat вважає нове фото

MH17: Bellingcat вважає нове фото "Бука" доказом причетності РФ до катастрофи

Укрінформ
Експертно-журналістська група Bellingcat вважає нове фото "Бука", опубліковане Об'єднаною слідчою групою (JIT) в четвер, 19 жовтня, доказом того, що Boeing, який здійснював рейс MH17, був збитий російським зенітним ракетним комплексом.

Про це повідомляє DW.

За оцінкою групи розслідувачів, відмінні риси зображеного на знімку ЗРК "повністю збігаються з тими, що видно на правому борту "Бука 332" в Росії майже за чотири тижні до аварії літака "Малайзійських авіаліній" на сході України.

"Після сьогоднішнього дня, коли було опубліковано дев'ятий доказ присутності на сході України установки, що належала Збройним силам РФ, жодних сумнівів у цьому бути не може", - йдеться в повідомленні Bellingcat.

У свою чергу, в JIT поки певних висновків щодо оприлюдненої фотографії не озвучували. За інформацією слідчих, фотографія була, ймовірно, зроблена в місті Макіївка 17 липня 2014 року, в день трагедії. "JIT підозрює, що це саме той "Бук", з якого був збитий рейс МН17", - наголошується в повідомленні слідчої групи в соцмережі "Вконтакте". Водночас JIT звернулася з проханням повідомити деталі про обставини цього знімка до тих, кому що-небудь про це відомо.

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів і 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії і Австралії.

Міжнародна команда з розслідування катастрофи літака дійшла висновку, що лайнер був збитий ракетою, випущеною з ЗРК "Бук", доставленого з території Росії.

Читайте також: МН17: оприлюднила нове фото російського "Бука"-вбивці

Як повідомляв Укрінформ, у середині лютого Міжнародна група розслідувачів Bellingcat опублікувала доповідь, в якому встановила, хто контролював перевезення "Бука", з якого на Донбасі збили Боїнг-777. Автори розслідування ідентифікували російського військового, який відповідав за перевезення ракетного комплексу "Бук". Їм, згідно з результатами розслідування Bellingcat, є відставний російський офіцер Дубинський, "Хмурий".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-