Вибори у США: Facebook визнав, що Росія могла втручатися через Messenger

Вибори у США: Facebook визнав, що Росія могла втручатися через Messenger

Укрінформ
Глава Facebook Messenger Девід Маркус заявив, що Росія могла використовувати цей додаток для впливу на американських виборців в 2016 році.

Про це повідомляє Daily Mail з посиланням на The Wall Street Journal.

Так, він визнав, що принаймні деякі з 470 підставних акаунтів Facebook, які були виявлені у внутрішньому розслідуванні компанії, використовували службу обміну повідомленнями Facebook Messenger.

Як відомо, минулого місяця Facebook повідомив слідству, що за останні два роки ним були виявлені на своїй платформі тисячі платних оголошень політичного змісту, пов'язані з підставними обліковими записами з Росії. Зокрема повідомлялося, що з 470 неавторизованих акаунтів було витрачено близько $100 тис. доларів на купівлю близько 3 тис. оголошень.

Читайте також: У Росії оштрафували Telegram за відмову “злити” дані ФСБ

Пізніше компанія Twitter повідомила про виявлення понад 200 акаунтів на своїй платформі, діяльність яких була пов'язана зі спробами РФ втрутитися у президентські вибори у США.

Розкриття Facebook даних, що росіяни купували політичну рекламу в цій соціальній мережі під час президентської кампанії 2016 року, спонукали Федеральну виборчу комісію США заявити 14 вересня про потребу "переглянути та модернізувати" виборче законодавство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-