У PGNiG пояснили, чому Північний потік-2 не буде законним

У PGNiG пояснили, чому Північний потік-2 не буде законним

Укрінформ
Якщо газопровід "Північний потік-2" усе ж підлягатиме нормам європейського права і не матиме окремих преференцій, то його просто не збудують.

Таку думку під час українсько-польського газового форуму в рамках III Енергетичного конгресу у Вроцлаві висловив заступник голови польської нафтогазової компанії PGNiG Мацей Возняк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не повинні дозволити Європі реалізувати проект "Північний потік-2" поза європейським законодавчим полем. Ми повинні захищати принципи європейського права, що означає: усі інвестори і трубопроводи мають підлягати однаковим законодавчим нормам", - зазначив Возняк.

Він підкреслив: якщо цей газопровід, за твердженням акціонерів проекту, є таким привабливим для європейського ринку, то цю привабливість росіяни мають доводити у рамках європейського права. Утім, заступник глави PGNiG висловив упевненість, що у випадку підпорядкування проекту європейським директивам нафтопровід просто не збудують через його нерентабельність.

Читайте також: Інтерконектор з Польщею дозволить Україні стати газовим хабом - Укртрансгаз

"Якщо "Північний потік-2" підлягатиме європейським нормам, то його ніколи не збудують", - наголосив Возняк.

Як повідомило кілька днів тому польське видання Rzeczposplita, Єврокомісія розробляє директиви, відповідно до яких реалізація усіх нових енергетичних проектів, які запускаються 1 січня 2018 року, має підлягати третьому енергетичному пакету. Відтак, це може заблокувати реалізацію "Північного потоку-2" через його збитковість. 

Фото: pulshr.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-