Трибунал ООН оголосить вирок сербському екс-генералу Младичу 22 листопада

Трибунал ООН оголосить вирок сербському екс-генералу Младичу 22 листопада

Укрінформ
Судді Міжнародного трибуналу ООН щодо колишньої Югославії оголосять вирок сербському екс-генералу Ратко Младичу, якого звинувачують у причетності до масових вбивств боснійських мусульман, 22 листопада.

Про це в середу, 18 жовтня, повідомили в Міжнародному трибуналі в Гаазі, інформує DW.

Як зазначили у суді, вирок почнуть зачитувати о 10-й годині за місцевим часом.

Младича обвинувачують у причетності до геноциду боснійських мусульман у місті Сребрениця в 1995 році під час війни у колишній Югославії. Тоді було вбито близько 8 тисяч чоловіків та хлопчиків боснійських мусульман. Сторона обвинувачення вимагає для Младича довічного ув'язнення. Сам Младич відкидає всі висунуті проти нього 11 пунктів обвинувачення.

На початку жовтня уряд Сербії підтримав клопотання адвокатів та родини Младича тимчасово звільнити його з-під варти для лікування. Державне телебачення Сербії повідомило, що уряд країни готовий надати гарантії того, що 74-річний Младич не втече під час лікування. Однак відповіді з Гааги поки що не надійшло.

Читайте також: Прокурор Міжнародного трибуналу вимагає для Младича довічного ув'язнення

Сам Младич, якого заарештували в Сербії в 2011 році після майже десяти років розшуку, пережив з моменту ув'язнення два інсульти та один серцевий напад. У травні цього року судді Міжнародного трибуналу щодо колишньої Югославії відхилили подібне прохання адвокатів підсудного. Тоді Младича планували відправити на лікування до Росії. Процес у справі Младича розпочався у травні 2012 року.

Як повідомлялося, в березні 2016 року Міжнародний трибунал засудив колишнього лідера боснійських сербів Радована Караджича до 40 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-