У Брюсселі вшанували пам'ять загиблої мальтійської журналістки

У Брюсселі вшанували пам'ять загиблої мальтійської журналістки

Фото
Укрінформ
У Брюсселі міжнародна журналістська спільнота, а також політики Євросоюзу вшанували пам'ять загиблої мальтійської журналістки Дафни Каруани Галіції.

Жалобна церемонія пройшла перед приміщенням Міжнародного прес-центру, що поряд з будівлями керівних інституцій Євросоюзу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Про проведення акції, яку організувала Міжнародна асоціації преси Бельгії (API), попросили рідні, близькі та друзі загиблої журналістки.

Представники міжнародного журналістського корпусу у Бельгії, включаючи власного кореспондента Укрінформу, а також члени Єврокомісії, прийшли на вшанування пам’яті журналістки із свічками та квітами.

Читайте також: Поліція з'ясувала, чим підірвали авто журналістки на Мальті - ЗМІ

Як переконані в API, незважаючи на те, що слідчі, які розслідують трагедію, ще не оприлюднили висновків, найбільш вірогідною версією є навмисне убивство мальтійської журналістки саме через її професійну діяльність з проведення журналістських розслідувань.

Як повідомлялося, 16 жовтня на Мальті підірвали автомобіль журналістки Дафни Каруани Галіції, автора розслідувань корупції в рамках Panama Papers. В результаті вибуху журналістка загинула. Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж пообіцяв винагороду в 20 тисяч євро за інформацію, яка допоможе знайти убивць журналістки.

Фото: Андрій Лавренюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-