$2,6 тисячі “за Навального”: у Росії пенсіонера оштрафували за участь в акції

$2,6 тисячі “за Навального”: у Росії пенсіонера оштрафували за участь в акції

Укрінформ
У Ростові-на-Дону суд оштрафував 65-річного Олександра Дегтярьова на 150 тисяч рублів за участь в акції 7 жовтня на підтримку опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомляє "Открытая Россия" з посиланням на регіонального координатора руху Анастасію Шевченко.

«Пролетарський районний суд Ростова-на-Дону оштрафував на 150 тисяч рублів ($2, 6 тис. - ред.) Олександра Дегтярьова, пенсіонера і члена місцевого відділення руху «Открытая Россия», за участь в акції 7 жовтня», - сказала Шевченко.

Пенсіонера визнали винним за статтею про повторне порушення порядку проведення мітингу.

Дегтярьова затримали 17 жовтня. У відділку поліції йому стало зле, пенсіонера відвезли в лікарню. Пізніше до нього в палату прийшов співробітник Центру протидії екстремізму і приніс повістку до суду. Дегтярьов є членом "Открытой России". В русі зауважують, що пенсія активіста - близько 7 тисяч рублів за місяць.

Читайте також: У ЦВК Росії “дозволили” Навальному балотуватись лише через 10 років

У десятках міст Росії 7 жовтня, в день народження президента країни Володимира Путіна, пройшли акції протесту. Демонстранти вимагали, зокрема, допустити Навального до участі у виборах глави держави в 2018 році. У кількох містах до і після акції поліція проводила затримання. Кілька активістів були заарештовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-