Клінтон розкритикувала Трампа за

Клінтон розкритикувала Трампа за "короткозорі" погрози КНДР

Укрінформ
Колишній кандидат у президенти США, екс-держсекретар Гілларі Клінтон гостро розкритикувала дії президента Дональда Трампа щодо публікації ним "безвідповідальних" погроз у Twitter, які лише підбурюють до війни з КНДР та грають на руку режиму в Пхеньяні.

Про це вона заявила під час одного з виступів у Південній Кореї, повідомило видання "Глос Америки".

"Коли доля мільйонів людей залежить від дипломатичного розв'язання кризи з Північною Кореєю, без зайвих слів зрозуміло, що безвідповідальні загрози розпочати війну є небезпечними та короткозорими", - наголосила американський політик.

Вона також піддала критиці зневажливі висловлювання Трампа на адресу північнокорейського лідера Кіма Чен Ина, а також погрози глави Білого дому реагувати на північнокорейську провокацію "вогнем і люттю".

У цьому зв'язку Клінтон наголосила, що підбурювання Кіма просто "викликає у нього посмішку на обличчі", оскільки так міжнародна увага до КНДР лише збільшується, чого й добивається режим.

У цьому зв'язку видання нагадує, що державний секретар США Рекс Тіллерсон виступив на захист твітів Трампа про КНДР, підкресливши, що це є спробою "створити умови, які примушують до дії", щоб просувати дипломатію далі.

Водночас Клінтон погодилася, що швидкий прогрес у ракетних розробках КНДР "представляє серйозну небезпеку для безпеки Америки". Натомість вона не запропонувала альтернативних підходів для запобігання цим випробуванням. 

Читайте також: Трамп сподівається, що Клінтон візьме участь у виборах-2020

Екс-держсекретар США заявила, що світова спільнота має посилити економічні санкції проти Пхеньяна, щоб "поставити Кім Чен Ина перед вибором між ядерною зброєю та загрозою повного краху". При цьому вона акцентувала, що Китай має докласти більше зусиль для забезпечення дії міжнародних санкцій, а США разом із союзниками в регіоні повинні продовжувати заходи військового стримування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-