У Страсбурзі стартує Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи

У Страсбурзі стартує Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи

Укрінформ
У Страсбурзі в середу, 18 жовтня, розпочинає свою роботу Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи, що третім за важливістю органом Ради Європи після ПАРЄ і Комітету міністрів РЄ. 

Українську делегацію очолює заступник Київського міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Прокопів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вдячні Конгресу місцевих та регіональних влад РЄ та президенту Гудрун Мозлер-Тьорнстрьом за особливу увагу до України та допомогу у здійсненні реформи децентралізації", - сказав постійний представник України у Раді Європи Дмитро Кулеба.

Він також наголосив, що рекомендації РЄ вже широко впроваджуються в Україні.

До складу делегації України у Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи входять 24 представники України.

Читайте також: Постпред України закликав Раду Європи захистити кримчан від свавілля РФ

Як повідомлялося, Конгрес місцевих та регіональних влад РЄ - консультативний орган Ради Європи, який у сучасному вигляді діє з 1994 року. Він представляє інтереси органів місцевих і регіональних влад 47 держав-членів Ради Європи.

Конгрес складається з двох палат: Палати місцевих влад та Палати регіонів. Загальна кількість місць становить 324 для членів палат та 324 для їхніх заступників. Усі вони є обраними представниками більш ніж 200 тисяч місцевих та регіональних органів влад 47 держав-членів Ради Європи.

Голова Конгресу обирається терміном на два роки почергово з представників кожної з палат. У жовтні 2016 року головою Конгресу було обрано Гудрун Мозлер Тьорнстрьом. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-