Втручання Росії у вибори в США: допитали колишнього речника Трампа

Втручання Росії у вибори в США: допитали колишнього речника Трампа

Укрінформ
Колишній речник адміністрації США Шон Спайсер, відомий своїм критичним ставленням до окремих американських ЗМІ, був допитаний офісом спеціального прокурора в якості свідка в рамках розслідування російського втручання у президентські вибори в США.

Про це повідомив центральний американський телеканал CNN із посиланням на джерело, близьке до розслідування.

"Слідчі офісу спеціального прокурора в понеділок допитали колишнього речника Білого дому Шона Спайсера в рамках російського розслідування", - зазначається в публікації.

Таким чином, Спайсер став третім посадовцем з ближнього кола президента Трампа, який дав свідчення офісу спецпрокурора Роберта Мюллера впродовж останнього часу. Так, минулого тижня був допитаний колишній голова апарату Білого дому Райнс Прібус, до цього слідчі поспілкувалися з виконавчим директором Національної ради безпеки Кейт Келлог.

При цьому повідомляється, що слідство розглядає їх лише як першу групу чиновників, що заслухаються в рамках розслідування. Далі передбачаються розмови з іншими високопоставленими посадовцями адміністрації Трампа.

Серед них, зокрема, називаються директор з комунікації Хоуп Хікс, радник Білого дому Дон Макган, радник з питань комунікацій Джош Раффель та адвокат Джеймс Бернхем.

Читайте також: Втручання Росії у вибори в США: слідство вивчає причетність Cambridge Analytica

"Слідчі Мюллера шукають документи та електронні листи, що стосуються звільнень радника з питань національної безпеки Майкла Флінна та директора ФБР Джеймса Комі", - йдеться в матеріалі з посиланням на джерела.

Крім того, за інформацією іншого джерела, команда Мюллера хоче отримати відомості про зустріч президента Трампа з російськими чиновниками, під час якої він похвастав про звільнення Комі, заявивши, що це послабило тиск на його адміністрацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-