Генсек ООН: у світі понад 800 мільйонів людей живуть у злиднях

Генсек ООН: у світі понад 800 мільйонів людей живуть у злиднях

Укрінформ
Більше 800 млн людей у всьому світі продовжують жити в умовах бідності і позбавлені права на харчування, освіту та охорону здоров'я.

Тому потрібно подвоїти міжнародні зусилля для допомоги таким людям, заявив у вівторок Генеральний секретар ООН.

"Антоніу Гутерреш підкреслив, що в світі посилюється нерівність і зростає рівень безробіття. Багато людей потрапляють у злидні через конфлікти й стихійні лиха", - цитує слова генсека Центр новин ООН.

У цьому зв'язку Генеральний секретар ООН закликав міжнародне співтовариство об'єднатися і спільними зусиллями досягнути усунення корінних причин бідності.

У своєму посланні він також нагадав про важливість прогроами "Цілі сталого розвитку на період до 2030 року" і закликав подвоїти зусилля з надання допомоги "величезній армії бідняків".

Читайте також: Росія готова голодувати і принижуватися, тільки б називатися імперією – історик

Спеціальний доповідач ООН Філіп Олстон, зі свого боку заявив, що бідні люди набагато частіше стають жертвами тортур, арештів, домашнього насильства, їх з більшою ймовірністю чекає рання смерть. Їхні громадянські і політичні права ігноруються. При цьому, жінки і дівчата з бідних верств населення набагато частіше стають жертвами домашнього насильства.

На думку Олстона, бідність – це не стільки наслідок дискримінації, а, швидше, її причина. Він нагадав, що всі головні міжнародні документи щодо прав людини забороняють дискримінацію на основі фінансового становища, походження та соціального статусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-