США вимагають незалежного розслідування вбивства журналістки на Мальті

США вимагають незалежного розслідування вбивства журналістки на Мальті

Укрінформ
Державний департамент США рішуче засудив жорстоку розправу над мальтійською журналісткою Дафною Галіцією, яка викривала корупцію в уряді країни та в міжнародних масштабах, та виступив із вимогою провести незалежне й прозоре розслідування.

З відповідною заявою виступила речниця Держдепартаменту Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми хочемо найрішучішим чином засудити тут, у Державному департаменті це жахливе насильство", - заявила представник американського зовнішньополітичного відомства.

У своїй заяві Науерт назвала напад "боягузливою атакою" на талановиту журналістку, яка присвятила себе боротьбі з корупцією та встановленні верховенства права.

Читайте також: Протести в Мальті: люди вимагають розслідувати вбивство журналістки

Представник Держдепу також зауважила, що американська сторона оперативно відреагувала на запит прем'єр-міністра Мальти щодо допомоги ФБР в проведенні розслідування. "ФБР забезпечує конкретну допомогу, про яку йшлося в запиті", - зазначила Науерт. 

Водночас вона наголосила на необхідності забезпечення належного слідства. "Ми закликаємо до ретельного, прозорого й незалежного розслідування", - заявила речниця Державного департаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, 16 жовтня автомобіль мальтійської журналістки Дафни Каруани Галіції був підірваний, сама вона загинула. Галіція була автором розслідувань корупції в рамках проекту Panama Papers. Незадовго до інциденту вона повідомляла про погрози на її адресу, втім правоохоронні органи Мальти спростували цю інформацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-