Вимоги США щодо НАФТА: Канада і Мексика продовжать перемовини

Вимоги США щодо НАФТА: Канада і Мексика продовжать перемовини

Укрінформ
Представники Канади й Мексики рішуче налаштовані продовжувати перемовини стосовно внесення змін до Північноамериканської угоди про вільну торгівлю, незалежно від того, наскільки складними вони будуть.

Про це під час візиту до Мексики заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми й надалі серйозно ставитимемося до нашої роботи і не встанемо з-за столу перемовин через висунуті пропозиції. Ми обговоримо їх й запропонуємо контраргументи», - сказав Трюдо.

Його підтримав і президент Мексики Енріке Пенья Ньєто, який запевнив, що мексиканські перемовники теж продовжуватимуть свою роботу, попри очікуване загострення дискусій.

Читайте також: Канада заявляє, що готова до "дивних рішень" Трампа щодо торгівлі

Як відомо, Північноамериканська угода про вільну торгівлю була укладена між Мексикою, США та Канадою у 1994 році. Вона досі є найбільшою в світі регіональною зоною вільної торгівлі, з населенням в 478 млн чоловік і сукупним ВВП у розмірі 20,7 трлн дол. США, тобто  близько 30% світового ВВП. Перемовини про перегляд умов цієї угоди були розпочаті з ініціативи президента США Дональда Трампа. Цього тижня поблизу Вашингтона проходить їх четвертий раунд. За інформацією ЗМІ, США висувають вимоги, на які ні Канада, ні Мексика не можуть піти. Це заганяє дискусію у глухий кут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-