Вишеградська група протестує через подвійні стандарти на продукти в ЄС

Вишеградська група протестує через подвійні стандарти на продукти в ЄС

Укрінформ
Подвійна якість продукції у країнах ЄС є неприпустимою. Європейські інституції повинні зробити усе можливе, що ця практика припинилася.

Про це заявили глави урядів “Вишеградської групи” після зустрічі у Братиславі, передає кореспондент Укрінформу.

“Як “Вишеградська група” ми спільно працюємо над розв'язанням цієї проблеми. Ми спільно звернулися до Єврокомісії, аби ретельно й уважно розглянути питання подвійної якості продуктів, насамперед, провести спільні дослідження на території ЄС і вивчити масштаби проблеми”, - зазначила польський прем'єр Беата Шидло.

Вона додала, що країни із задоволенням сприйняли рішення Єврокомісії про початок роботи щодо з'ясування цієї проблеми за участю усіх зацікавлених сторін.

Шидло підкреслила, що свідома дискримінація покупців з огляду на країну походження є неприпустимою.

Читайте також: Як живеться фермеру в Європі? Пільги, кредити й нові ринки

“Ми маємо право очікувати від інших партнерів по ЄС, зокрема європейських інституцій, належного, рівного трактування”, - наголосила польський прем’єр.

Шидло зазначила, що потрібно викорінити нечесну ринкову практику свідомого надання продуктів гіршої якості і свідоме введення покупців в оману.

Глава угорського уряду Віктор Орбан зауважив, що продукти, куплені у Словаччині, Польщі чи Угорщині, повинні бути такої ж якості, як і в інших європейських країнах. Тим часом, у 70% випадків продукти відрізняються в залежності від того, куплені вони в східній чи західній Європі.

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо підкреслив, що ця проблема не є новою, вона з'явилася ще в 90-х роках.

“Цю практику потрібно завершити”, - констатував Фіцо.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-