Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Плечем до плеча, як і п’ятсот років тому

Плечем до плеча, як і п’ятсот років тому

Блоги
Укрінформ
Спільній Литовсько-польсько-українській військовій бригаді присвоєно ім’я Костянтина Острозького

Минулого року під час Восьмої Міжпарламентської асамблеї трьох парламентів України, Литви та Польщі мною і головами Сеймасу Литви та Сенату Польщі було ухвалене рішення присвоїти нашій спільній військовій бригаді ім’я великого українського князя і гетьмана Костянтина Острозького.

Напередодні Покрови – свята захисників України надійшла знакова новина – наше рішення втілено в життя – спільній Литовсько-польсько-українській військовій бригаді присвоєно ім’я Костянтина Острозького та вручено бойове знамено.

Саме постать князя Острозького об’єднує наші три братні народи. Князь Острозький – символ перемог і військової доблесті українського, польського і литовського народів. Саме Костянтин Острозький 8 вересня 1514 року у битві під Оршею командував об’єднаним українсько-польсько-литовським військом, яке розбило 80-тисячне московське військо.

На бойовому знамені зображена емблема спільної бригади – щит із трьома схрещеними мечами – символ бойової єдності наших народів, символ того, що побратим побратима не залишить у біді. Це знак і послання усім, і друзям і ворогам, що наші народи, наші воїни стоять плечем до плеча, одним міцним щитом Європи, як і п’ятсот років тому.

Разом переможемо!

Андрій Парубій
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-