ФБР не отримала даних про російських ботів — Twitter видалив дані

ФБР не отримала даних про російських ботів — Twitter видалив дані

Укрінформ
Американські слідчі, які ведуть розслідування втручання Росії у президентські вибори в США, не отримали інформацію про діяльність російських підставних акаунтів та ботів у Twitter через те, що ця інформація видалена назавжди – згідно з політикою компанії.

Про це йдеться в матеріалі американського видання Politico із посиланням на колишніх і діючих чиновників у галузі кібербезпеки.

"Twitter видалив дописи та інші дані користувачів, які мали потенційно велику цінність для слідчих, що розслідують підозрілі маніпуляції Росії на платформі соціальних мереж під час виборів 2016 року", - пише видання.

На думку слідства, Twitter є одним із найпотужніших важелів Росії в її зусиллях щодо збільшення популярності Трампа та його перемоги над Клінтон.

"Створюючи та розгортаючи армії автоматизованих ботів, фальшивих користувачів, підставних хеш-тегів та фальшивих рекламних кампаній, неідентифіковані оператори запускали у Twitter інформаційні хвилі на підтримку Трампа й проти Клінтон, які були сфальсифікованими або сильно перебільшеними", - йдеться в матеріалі.

Читайте також: CNN: Росія втручалася в американську політику навіть через Pokemon Go

Якщо б доступ до цих даних був, можна було б відстежити активність ботів, коли вони з'являлися та зникали, які теми порушували та як формували думки навколо певних подій.

Однак, значну кількість цінної інформації було повністю втрачено через стандарт захисту споживачів, що діє у Twitter. Тобто, якщо користувач видаляє своє повідомлення, проплачену рекламу чи іншу інформацію, Twitter, а також компанії, що використовують ці дані в цілях маркетингу, повинні також видалити цю інформацію.

У самій же компанії уточнили, що як тільки обліковий запис деактивується, доступ до нього можна отримати лише впродовж дуже короткого часу. Потім цей контент видаляється назавжди.

Це цілком влаштовує російські спецслужби, адже їх методи роботи передбачають, що оперативники повинні негайно знищити будь-які цифрові сліди своєї діяльності, наголошується в матеріалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-