CNN: Росія втручалася в американську політику навіть через Pokemon Go

CNN: Росія втручалася в американську політику навіть через Pokemon Go

Укрінформ
Втручання Росії в американську політику поширювалося не лише через Facebook і Twitter, а й через додаток Pokemon Go.

Про це йдеться у розслідуванні CNN

Як повідомляється, пов'язані з Росією структури використовували Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Tumblr і Pokеmon Go, і навіть контактували з деякими журналістами, намагаючись використати расову напруженість і сіяти розбрат серед американців.

За інформацією джерела, йдеться про запущену в соціальних мережах кампанію під назвою Do not Shoot Us ("Не стріляйте в нас"), пов`язану з групою Black Lives Matter ("Життя чорношкірих мають значення"). Вона спрямована на привернення уваги громадськості до випадків поліцейського свавілля в США по відношенню до чорношкірих після вбивства афроамериканця Майкла Брауна в Фергюсона.

У липні 2016 року пов'язаний з Do not Shoot Us аккаунт в соцмережі Tumblr оголосив про проведення конкурсу з використанням Pokemon Go. Організатори кампанії закликали користувачів ловити покемонів і займатися їх навчанням біля тих місць, де сталися випадки прояву жорстокості з боку поліції по відношенню до чорношкірих, пише CNN. Користувачам також пропонували присвоїти покемонам імена убитих поліцейськими афроамериканців.

Читайте також: AP опублікувало запис "акустичної атаки" на дипломатів США на Кубі

Переможцям конкурсу організатори обіцяли вручити подарункові карти Amazon. Водначас телеканал наголосив, що не знайшов підтвердження, що хто-небудь з гравців в Pokemon Go намагався взяти участь в даному конкурсі і отримав обіцяні призи.

Також джерело, знайоме з ситуацією, підтвердило CNN, що сторінка Do not Shoot Us була однією з 470 облікових записів, заблокованих адміністрацією Facebook.

Наразі усі облікові записи Facebook, Instagram та Twitter, що належать компанії, заблоковані. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-