США і Франція “блокуватимуть” канали фінансування терористів

США і Франція “блокуватимуть” канали фінансування терористів

Укрінформ
Міністр фінансів США Стівен Мнучін і міністр економіки та фінансів Франції Бруно Ле Майре у четвер погодили заходи щодо зміцнення двостороннього співробітництва у боротьбі з фінансуванням тероризму.

Про це йдеться в офіційній заяві Міністерства фінансів США, оприлюдненій за результатами зустрічі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Тероризм потрібно ліквідувати. Ми будемо боротися з усіма каналами та джерелами фінансування тероризму", - наголосили міністри в спільній заяві.

Передусім, йдеться про застосування в майбутньому інструменту цільових санкцій, що відіграють ключову роль у цьому процесі, "як на національному, так і на міжнародному рівнях". Таким чином, Франція і США домовились поглибити взаємодію в процесі визначення фізичних та юридичних осіб, проти яких застосовуватимуться економічні обмеження.

Крім того, обидві сторони погодились здійснювати координацію в процесі посилення інструментів Цільової групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF). Вони також домовились підвищити надійність мережі FATF, у тому числі  регіональних органів організації, щоб якнайшвидше забезпечити повну та ефективну реалізацію стандартів FATF у всіх країнах.

Представники урядів США і Франції також виступили зі спільною ініціативою зміцнити інструменти впливу на країни, що не повністю виконують стандарти FATF та в разі необхідності вжити для цього контрзаходи та санкції.

Читайте також: Після теракту в Марселі звільнили префекта поліції регіону

"Сьогоднішні рішення щодо посилення співпраці є важливим кроком у боротьбі з фінансуванням тероризму", - підсумовується у спільній заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-