У Німеччині офіційно оголосили результати виборів до бундестагу

У Німеччині офіційно оголосили результати виборів до бундестагу

Укрінформ
У Німеччині в четвер офіційно оголосили результати парламентських виборів 24 вересня.

Те, що стало відомо вже в ніч на 25 вересня, підтвердив федеральний уповноважений з проведення виборів Дітер Заррайтер, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Блок Християнсько-демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу отримав 32,9% голосів, Соціал-демократична партія Німеччини - 20,5%, Вільна демократична партія - 10,7%, Альтернатива для Німеччини - 12,6 %, Ліва партія - 9,2%, Союз- 90/Зелені - 8,9%», - повідомив Заррайтер.  

При цьому зі значними втратами проти попередніх виборів до фінішу прийшли блок ХДС/ХСС, який втратив у порівнянні з 2013 роком 8,6%, та СДПН - мінус 5,2%. 

Новий бундестаг став найчисленнішим в історії країни - 709 депутатів. У ньому християнський блок отримує 246 місць, соціал-демократи - 153, правопопулістська АдН - 94, ліберали - 80, Ліві - 69, Зелені - 67 місць. 

Наступного тижня почнуться «зондуючі» переговори про урядову коаліцію між ХДС/ХСС, ВДП і Зеленими. СДПН оголосила, що йде в опозицію. 

Читайте також: Німецькі експерти: новий уряд істотно не змінюватиме політику щодо України

Явка виборців становила 76,2% - на 4,7% більше, ніж на минулих виборах. Ніяких порушень під час підготовки до виборів та їх проведення виявлено не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-