США продадуть Нідерландам ракети нового покоління - для

США продадуть Нідерландам ракети нового покоління - для "безпеки" в регіоні

Укрінформ
Зовнішньополітичне відомство США ухвалило рішення про можливість продажу уряду Нідерландів ракет середньої дальності з метою посилення оборонних можливостей країни та підвищення безпеки в регіоні на тлі сучасних загроз.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепу, поширеному в середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Державний департамент ухвалив рішення про можливість продажу уряду Нідерландів вдосконалених ракет середньої дальності AIM-120 C-7 класу повітря-повітря (AMRAAM)", - зазначається в документі.

При цьому повідомляється, що орієнтовна вартість продажу становить $53 млн.

Читайте також: Росія й Саудівська Аравія домовилися про постачання С-400

Агентство співпраці з питань оборонної безпеки забезпечило необхідну сертифікацію та повідомило Конгрес про можливість продажу.

У Держдепартаменті уточнили, що уряд Нідерландів звернувся до США з проханням про можливу продаж 26 ракет AIM-120 C-7, апаратного блоку управління AMRAAM, 20 ракет з тренувальним обладнанням, ракетних контейнерів, запчастин для секції керування, збройної системи підтримки, випробувального обладнання, а також підготовки персоналу й технічного обслуговування систем.

Як зауважили в Вашингтоні, продаж ракет уряду Нідерландів "підтримуватиме цілі зовнішньої політики та національної безпеки США, допомагаючи посилити безпеку союзника НАТО, який продовжує бути важливим чинником політичної стабільності та економічного прогресу в Європі".

Очікується, що це посилить оборонні можливості Нідерландів, безпеку в регіоні, забезпечить модернізацію сил, а також взаємодію в рамках НАТО. При цьому підкреслюється, що постачання ракет і обладнання "не змінить основного військового балансу в регіоні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-