ПАРЄ прийняла резолюцію, яка має зняти політичні санкції з Росії

ПАРЄ прийняла резолюцію, яка має зняти політичні санкції з Росії

Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи переважною більшістю голосів затвердила рішення, яке має на меті зняття політичних санкцій з Російської Федерації.

Про це свідчать результати голосування за резолюцію, проект якої підготовив наступний президент асамблеї Мікеле Ніколетті, повідомляє "Європейська правда".

Як зазначає видання, майже всі поправки, запропоновані українською делегацією, були відхилені. В тому числі у тексті рішення лишилася норма про те, що ПАРЄ та Комітет міністрів (виконавчий орган Ради Європи) мають "гармонізувати правила участі та представництва країн-членів в обох статутних органах".

Раніше "ЄП" опублікувала статтю, у якій пояснила, що за задумкою ідеологів цієї норми це має заборонити ПАРЄ продовжувати дію обмежень, що накладаються на РФ, без згоди країн-членів. По суті, це ставить під питання схвалення у ПАРЄ будь-яких санкцій проти РФ. Враховуючи, що санкції мають поновлюватися щороку, обмеження можуть бути зняті вже в січні.

"У перекладі з дипломатичної мови на людську це означає, що всі обмеження, накладені на росіян в ПАРЄ, мають бути скасовані – бо в КМРЄ санкцій проти РФ немає", - йдеться у публікації "Битва за гроші та за Росію: в Раді Європи запустили новий сценарій скасування санкцій".

Читайте також: Джемілєв переконаний, що ідея повернення делегації РФ в ПАРЄ більшості не набере

Примітно, що дану норму підтримала переважна більшість депутатів ПАРЄ, всі запропоновані Україною поправки  провалилися, при чому голоси розділилися у пропорції 60 на 30.

Конкретний механізм втілення нових положень може бути розроблений керівними органами ПАРЄ у найближчі місяці.

Раніше повідомлялося, що у Раді Європи підготували механізм, який дозволить зняти санкції з РФ і повернути російську делегацію у ПАРЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-