Данія може заблокувати

Данія може заблокувати "Північний потік-2"

Укрінформ
Парламент Данії у четвер, 12 жовтня, вперше обговорить новий законопроект, який дасть змогу заблокувати проект газопроводу "Північний потік-2" (Nord Stream 2).

Цей документ підтримує уряд та основні опозиційні партії, повідомляє EUobserver.

“На даний момент подібні проекти, які використовують територіальні води Данії, можна заблокувати лише через екологічні побоювання. Згідно із новим законом країна також буде враховувати безпеку, зовнішню політику, оборону та політичні проблеми, перш ніж надавати схвалення”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що закон може набрати чинності в січні 2018 року, однак залишається невизначеним, чи буде це достатньо швидко, щоб заблокувати очікувану заявку будівельників російського газопроводу.

Читайте також: Порошенко у Страсбурзі розповів, як окупанти зривають усі перемир'я

Як повідомляється, консорціум Nord Stream, що базується у Швейцарії і є "дочкою" російської державної компанії "Газпром", планує побудувати газопровід протяжністю 1200 км по дну Балтійського моря до Німеччини.

Запланований маршрут газопроводу має проходити через економічні зони Фінляндії та Швеції, а також через 139 км територіальних вод Данії, зосереджуючи майже весь експорт російського газу до Європи на одному маршруті.

Критики газопроводу вважають, що це зробить Європу більш уразливою для російського енергетичного шантажу і завдасть шкоди Україні та її економіці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-