Канада закликає усі країни відмовитися від смертної кари

Канада закликає усі країни відмовитися від смертної кари

Укрінформ
Канада закликає усі держави світу повністю відмовитися від застосування смертної кари.

Про це у своєму зверненні з нагоди Всесвітнього дня боротьби проти застосування смертної кари заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як країна, що повністю заборонила цей вид покарання, Канада закликає 57 держав, де воно досі застосовується, відмовитися від цього або бодай накласти мораторій на приведення в дію. Тих же, хто не зробить цього, ми закликаємо дотримуватися міжнародних запобіжників та стандартів, у тому числі забезпечувати належне розслідування та судовий процес», - сказала Фріланд.

Вона наголосила, що Канада «всюди і завжди виступає проти застосування смертної кари». «Ця форма покарання не сумісна із правами людини та людською гідністю. Історія Канади явно свідчить, що смертна кара є неефективним запобіжним заходом. Вона може призвести до незворотних наслідків для людей, чия невинуватість була доведена вже після приведення у дію смертної кари. Жодна судова система не захищена від помилки», - зазначила міністр.

Фріланд додала, що Канада також виступає за повну заборону торгівлі товарами, які використовують для смертної кари. «Разом із міжнародною спільнотою ми працюватимемо над тим, аби припинити використання, виробництво, торгівлю, експорт та імпорт товарів, єдиним застосуванням яких є припинення людського життя або застосування до людини тортур, жорстокого й негуманного ставлення чи покарання», - наголосила вона.

Читайте також: Сьогодні - Всесвітній день боротьби за скасування смертної кари

Як відомо, 10 жовтня за ініціативою кількох міжнародних правозахисних організацій щороку відзначається Всесвітній день боротьби зі смертною карою. Цього дня у багатьох країнах відбуваються демонстрації, публічні дискусії та семінари, що мають на меті вплинути на владу, з  метою заборони смертної кари, а також для звернення уваги широких верств суспільства до проблеми застосування цього виду покарання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-