Анкара закликає США поновити видачу віз

Анкара закликає США поновити видачу віз

Укрінформ
Міністр юстиції Туреччини Абдульхаміт Гюль висловив сподівання, що США переглянуть своє рішення про призупинення видачі віз турецьким громадянам після затримання співробітника американського консульства у Стамбулі минулого тижня. 

Про це повідомляє Reuters.

"Притягнення до відповідальності турецького громадянина за злочин, скоєний у Туреччині - наше право. Я сподіваюся, США в світлі цього переглянуть своє рішення", - сказав міністр в інтерв'ю телеканалу A Haber.

Читайте також: Ердоган прокоментував візовий скандал зі США

Як відомо, представництва США у Туреччині тимчасово призупинили обробку запитів на отримання віз. Підставою для такого заходу названо "нещодавні події", які змушують уряд США засумніватися у безпеці свого персоналу в Туреччині. При цьому обмеження стосується туристів і бізнесменів, але не поширюється на еміграційні запити.

Імовірно в американському диппредставництві мають на увазі затримання турецького службовця в консульстві США в Стамбулі. Чоловіка, який, за даними турецьких офіційних органів, був пов'язаний з рухом гюленістів, було затримано минулої середи, 4 жовтня, в зв'язку з підозрою в "шпигунстві" і підготовці держперевороту.

В американському посольстві назвали обвинувачення безпідставними.

У відповідь посольство Туреччини в США призупинило видачу неімміграційних віз громадянам Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-