Ердоган прокоментував візовий скандал зі США

Ердоган прокоментував візовий скандал зі США

Укрінформ
Туреччина буде діяти у своїх відносинах зі США на принципах взаємності.

Про це заявив журналістам президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган після завершення засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам дуже сумно від того, що посольство в Анкарі прийняло таке рішення (тимчасово зупинили обробку запитів на отримання віз - ред.) і застосовує його. Наші працівники МЗС для вирішення цього питання намагалися звернутися до своїх контрпартнерів. І я хочу їм сказати виключно наступне: Туреччина — це правова держава. Ми не якесь там плем’я. І не якась племінна держава. І який би не був оприлюднений ними текст, обов’язково негайно на принципах взаємності схожий текст буде оприлюднений і застосований до них", - сказав Ердоган, відповідаючи на питання щодо візового конфлікту з США.

Як повідомлялося, представництва США в Туреччині тимчасово зупинили обробку запитів на отримання віз. Як зазначається, підставою для такого заходу названі "недавні події", які змушують уряд США засумніватися в безпеці свого персоналу в Туреччині. При цьому введене обмеження торкнеться туристів і бізнесменів, але не поширюється на еміграційні запити.

Читайте також: Туреччина призупинила видачу віз громадянам США

У відповідь посольство Туреччини в США призупинило видачу неімміграційних віз громадянам Америки. 

Турецьке інформагентство Аnadolu повідомляє, що радник посольства США в Анкарі Філіп Коснетт у понеділок, 9 жовтня, був викликаний в МЗС Туреччини "з питання перегляду рішення" щодо призупинення видачі американських віз громадянам Туреччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-