Протести в РФ: Слідком завів справу на активістів про

Протести в РФ: Слідком завів справу на активістів про "заподіяння смерті"

Укрінформ
У Петербурзі лікарі "швидкої допомоги" заявили, що запізнилися на виклик через протестувальників. Слідчий комітет РФ завів кримінальну справу.

Про це повідомляє "Медуза".

"Петербурзькі лікарі "швидкої допомоги" заявили, що вони не встигли врятувати жінку, оскільки протестувальники перекрили дорогу. Лікарі запевняють, що їхній автомобіль не зміг проїхати по Невському проспекту. Слідчий комітет Росії завів кримінальну справу за статтею 109 КК РФ ("Заподіяння смерті з необережності"), - йдеться в повідомленні.

Слідчий комітет не називає фігурантів справи і не вказує, з якої причини могла відбутися затримка.

Читайте також: У Москві ОМОН вигнав протестувальників із Манежної площі

Раніше в головному управлінні МВС по Санкт-Петербургу заявили, що "машину "швидкої" було заблоковано групою громадян, які йшли з Марсового поля "Літейним проспектом".

Фотограф Давид Френкель, який знімав акцію в Петербурзі, пише, що протестувальники не могли перешкодити проїзду "швидкої".

Увечері 8 жовтня в Санкт-Петербурзі проходила неузгоджена акція прихильників Олексія Навального. Протестувальники зібралися на Марсовому полі, а потім пройшли "Літейним проспектом" до Невського, в тому числі проїжджою частиною. На підході до Невського їх заблокувала поліція.

У Петербурзі під час акції було затримано кілька десятків активістів (всього, за даними МВС, у мітингу і ході взяли участь 1800 осіб).

Акції протесту пройшли 8 жовтня і в десятках інших міст. Сумарно в них затримали, за останніми даними, 290 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-