Вибори у США: Facebook, Twitter і Google свідчитимуть у Конгресі про втручання росіян - ЗМІ

Вибори у США: Facebook, Twitter і Google свідчитимуть у Конгресі про втручання росіян - ЗМІ

Укрінформ
Керівники одразу трьох великих інтернет-компаній – Facebook, Twitter та Google – запрошені на слухання до Конгресу США на початку наступного місяця для свідчення про активність РФ під час президентських виборів в Сполучених Штатах.

Про це повідомило в п'ятницю центральне американське видання The Hill із посиланням на джерела в Конгресі.

"Керівники компаній Facebook, Twitter та Google офіційно запрошені 1 листопада для того, щоб дати свідчення під час слухань Розвідувального комітету (Палати представників США – ред.) з питання, як росіяни могли втрутитися у вибори 2016 року", - йдеться в повідомленні.

Слухання в нижній палаті пройдуть в той же день, що і слухання в Комітеті з питань розвідки Сенату США з цього ж питання. Представники Twitter і Facebook підтвердили свій намір бути на засіданні в Сенаті. У Google поки не відповіли, зазначається в повідомленні.

У Конгресі заявили, що хотіли би скористатися слуханнями, щоб надати громадськості більш чітке уявлення про те, як використовувались великі інтернет-платформи іноземними урядами під час президентської кампанії 2016 року та після неї.

Читайте також: Втручання у вибори: Facebook передасть Конгресу США дані про російську рекламу

Як відомо, минулого місяця Facebook повідомив слідству, що за останні два роки ним були виявлені на своїй платформі тисячі платних оголошень політичного змісту, пов'язані з підставними обліковими записами з Росії. Зокрема, повідомлялось, що з 470 неавторизованих акаунтів було витрачено близько $100 тис. доларів на купівлю близько 3 тис. оголошень.

Пізніше компанія Twitter повідомила про виявлення понад 200 акаунтів на своїй платформі, діяльність яких була пов'язана зі спробами РФ втрутитися у президентські вибори в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-