У Єврокомісії заявили, що

У Єврокомісії заявили, що "Nord Stream 2" не відповідає інтересам ЄС

Укрінформ
Проект газопроводу "Nord Stream 2", який просуває Росія, не відповідає цілям Євросоюзу у сфері енергетики.

На цьому вкотре наголосила речниця Єврокомісії Анна-Кайза Ітконен, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Ми вже неодноразово заявляли про нашу позицію відносно "Nord Stream 2". На нашу думку, він не відповідає цілям Енергетичного союзу ЄС. І, якщо існують правові прогалини, вони мають вирішуватися шляхом переговорів. Адже на території Євросоюзу не може бути інфраструктури, яка не керується головними міжнародними принципами та законодавством ЄС", - заявила представниця Єврокомісії.

Вона наголосила, якщо "Nord Stream 2" навіть і буде побудований, то газопровід має повністю відповідати принципам міжнародного законодавства та законодавства ЄС.

Як повідомлялося, у червні Єврокомісія звернулася до Ради ЄС з ініціативою отримання мандату на проведення переговорів з урядом РФ щодо умов та критеріїв можливого будівництва та подальшого управління "Nord Stream 2". На даному етапі юридична служба Ради ЄС у своїх висновках від 27 вересня відзначила, що Єврокомісія не може одноосібно вести такі переговори від імені усіх країн-членів. Така позиція вже викликала критику серед країн Східної Європи та Балтії, які виступають категорично проти будівництва цього газопроводу.

Читайте також: Проектом Nord Stream-2 Кремль хоче "покарати" Україну - Лінкявічюс

Як відомо, Росія, реалізуючи "Nord Stream 2", має за мету заблокувати транзит газу через територію України до Європи після 2019 року.

Натомість стратегія ЄС у сфері енергетичної безпеки розглядає Україну як надійного партнера із транзиту російського газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-