Комітет з розвідки Сенату США має докази втручання Росії у вибори

Комітет з розвідки Сенату США має докази втручання Росії у вибори

Укрінформ
Представники Комітету з розвідки Сенату США схвалили висновки американської розвідки щодо того, що Росія прагнула вплинути на вибори в США у 2016 році.

Про це повідомляє The Washington Post.

"Між членами та працівниками (комітету - ред.) існує консенсус - ми довіряємо висновкам розвідки", - заявив на прес-конференції в середу сенатор та очільник комітету Річард Бурр.

Він послався на оцінку розвідувальних органів щодо того, що Росія стоїть за зломом серверів Демократичної партії США та електронної пошти керівника передвиборчої кампанії Гілларі Клінтон Джона Подести.

Також зазначається, що РФ намагалися вплинути на громадську думку, оприлюднюючи неправдиву інформацію, причому більшу частину - через підроблені облікові записи у соціальних мережах.

Читайте також: В Росію прибув новий посол США, який вважає політику Москви одним з головних викликів

За словами Бурра, розслідування ще не завершено. Він зазначив, що "питання про змову (між РФ та командою Трампа під час передвиборчої кампанії - ред.) все ще залишається відкритим" і не буде вирішено до завершення роботи комітету.

Як повідомляється, комітет опитав більш ніж зі 100 людьми та переглянув понад 100 тис. документів, багато з яких були надані розвідкою, внутрішнім оточенням президента Трампа та колишніми членами адміністрації Обами.

Комітет також запланував додаткові 25 опитувань цього місяця, додав Берр.

Крім цього, Комітет з розвідки закликав до "жорсткішого всебічного підходу", щоб таке не повторилося на майбутніх виборах у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-