Польський міністр не бачить проблеми з вугіллям ОРДЛО

Польський міністр не бачить проблеми з вугіллям ОРДЛО

Укрінформ
Польща є вільною країною, і кожен підприємець може експортувати й імпортувати продукцію, якщо на неї не накладено ембарго.

Про це заявив в середу міністр енергетики Польщі Кшиштоф Тхужевський, коментуючи сьогоднішню статтю у виданні Dziennik Gazeta Prawna про напівлегальне постачання антрациту з ОРДЛО до Польщі.

"Ми функціонуємо у країні з вільною економікою. Кожен підприємець має право на експорт чи імпорт, робити зі своїми коштами, що він вважає за потрібне. Проблема полягає в тому, чи порушено ембарго? Автор статті зазначає, що ембарго не було порушено, відтак мені немає що коментувати, оскільки це не мої повноваження. Це питання економічної свободи", - підкреслив Тхужевський.

Він зауважив, що у цьому випадку йдеться про дуже невелику партію антрациту - 11 тис. тонн. "Стільки вугілля один енергоблок використовує упродовж дня", - навів приклад польський міністр.

Читайте також: Насалик - про вугілля ОРДЛО у Польщі: Це не зовсім по-партнерськи

Як інформував Укрінформ, у статті в польській газеті зазначається, що прибутки від напівлегального постачання антрациту з ОРДЛО отримує, зокрема, так званий лідер терористичної організації "ЛНР" Ігор Плотницький.

Перебуваючи в середу у Варшаві, міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик висловив сподівання, що польська влада відреагує на цю ситуацію, оскільки постачання вугілля з ОРДЛО виглядає "не по-партнерськи" по відношенню до України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-