Австралія хоче посилити антитерористичне законодавство

Австралія хоче посилити антитерористичне законодавство

Укрінформ
Австралійський уряд пропонує доповнити національне антитерористичне законодавство новими, жорсткішими нормами. 

Про це повідомляє news.com.

«Нам потрібні національні послідовні закони…, щоб ті, хто намагається заподіяти нам шкоду, могли бути затримані незалежно від того, де вони знаходяться», - прокоментував урядові ініціативи прем'єр-міністр Малкольм Тернбулл.

До нових, жорсткіших правил, які голова уряду країни оголосив напередодні спеціального саміту національної безпеки, що пройде в Канберрі за участю керівництва штатів та територій, належать: можливість покарання за намір здійснити теракт, покарання за розповсюдження терористичної пропаганди та збільшення строку утримання підозрюваних.

Зокрема, незаконним вважатиметься наявність наміру здійснити теракт та розповсюдження злочинних закликів через інтернет мережі. Йдеться про можливість збільшення повноважень спецслужб щодо моніторингу інтернет-контенту.

«Люди, котрі використовують Інтернет для розповсюдження терористичної пропаганди та інструкцій, будуть відслідковуватися та затримуватися», - сказав прем'єр.

Уряд також має намір дозволити поліції утримувати підозрюваних терористів без звинувачень на строк до 14 днів (сьогодні така норма діє лише у штаті Новий Південний Вельс). У більшості штатів строк утримання не перевищує 7 днів.

Також пропонується подвоїти початковий період розслідування від чотирьох до восьми годин до того, як особу має бути звільнено або прийнято рішення про продовження терміну її утримання.

Читайте також: Австралія посилить контроль за володінням зброєю

Крім того, прем'єр-міністр лобіює питання щодо посилення кримінальної відповідальності та збільшення виплат особами, чиї дії викликали збитки, наприклад пошкодження майна третіх осіб, обман поліцейських, збитки від дії вибухових речовин тощо.

В історії Австралії було зафіксовано 5 терористичних атак. Рівень терористичної загрози в країні підвищений з 2017 року. Викрито 13 намірів щодо здійснення терористичних атак, включаючи намір підірвати літак у Сіднеї цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-