Держдеп відповів на заяви Росії щодо вторгнення до місії РФ у Сан-Франциско

Держдеп відповів на заяви Росії щодо вторгнення до місії РФ у Сан-Франциско

Укрінформ
Державний департамент США спростував заяви російської сторони, що після припинення роботи генерального консульства РФ у Сан-Франциско до його приміщення начебто вдерлася ФБР та провела там обшуки.

З відповідною заявою виступила під час брифінгу у вівторок речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми не зламували замків, ФБР не було задіяне, це була служба дипломатичної безпеки зарубіжних місій", - зауважила представник американського зовнішньополітичного відомства.

Вона уточнила, що до 1 жовтня російське генконсульство мало припинити свою роботу, і всі співробітники російської дипломатичної установи повинні були залишити будівлю, у якій також розташовувались квартири російських дипломатів. Як підкреслила Науерт, співробітники американської служби перевірили, чи всі приміщення були звільнені, і чи залишаються вони в безпеці.

Читайте також: Росію можуть оштрафувати за стовп диму над будівлею консульства в Сан-Франциско

Як повідомляв Укрінформ, 3 вересня американська сторона припинила роботу торгового представництва Росії в Вашингтоні, його відділення в Нью-Йорку, а також виступили з вимогою закрити генконсульство в Сан-Франциско. Зокрема, у випадку із Сан-Франциско, Держдеп дав росіянам час до 1 жовтня, щоб персонал місії залишив будівлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-