США поки не з'ясували, хто стоїть за нападами на дипломатів в Гавані

США поки не з'ясували, хто стоїть за нападами на дипломатів в Гавані

Укрінформ
Американська сторона поки не має підтверджених даних про те, хто несе відповідальність за ураження невідомими технічними засобами їхніх дипломатів на Кубі, що призвело до погіршення стану здоров'я персоналу посольства США.

Це зазначила у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми не знаємо, хто стоїть за цими атаками", - зауважила представник Держдепартаменту, коментуючи ситуацію навколо посольства США в Гавані.

Минулого тижня представник американської адміністрації в коментарі щодо розслідування інцидентів зазначив, що у Вашингтоні не виключають причетності третьої сторони, наприклад Росії, до атак на американських дипломатів в кубинській столиці.

Читайте також: США висилають 15 кубинських дипломатів, "на збори" дали тиждень

США відкликали більшу частину дипломатів з Куби через те, що уряд Куби не може забезпечити їм безпеку відповідно до Віденської конвенції. Як пояснила під час брифінгу Науерт, через вимушене відкликання американського персоналу з Гавани, була "зменшена можливість виконувати роботу на Кубі".

У цьому зв'язку Вашингтон також прийняв заходи у відповідь, оголосивши про вислання 15 кубинських дипломатів зі США. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-