США висилають 15 кубинських дипломатів,

США висилають 15 кубинських дипломатів, "на збори" дали тиждень

Укрінформ
Після інциденту з американськими дипломатами в Гавані, внаслідок якого 21 представник посольства США на Кубі отримав ураження невідомими електронними пристроями, Штати висилають 15 кубинських дипломатів зі своєї території.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Державний департамент 3 жовтня довів до уряду Куби розпорядження про вислання 15 посадових осіб з (кубинського – ред.) посольства у Вашингтоні. Це рішення було прийнято через те, що Куба не застосувала належних заходів для захисту наших дипломатів у відповідності до зобов'язань за Віденською конвенцією", - зазначається в документі.

При цьому в Держдепі підкреслили, що такий крок забезпечить справедливість у двосторонній дипломатичній діяльності.

У зовнішньополітичному відомстві США нагадали, що 29 вересня Держдеп був вимушений відкликати весь невійськовий персонал посольства в Гавані, а також усіх членів сімей. Це рішення було прийнято після неодноразових атак невідомими акустичними приладами, які спричинили погіршення здоров'я у 21 людини зі складу американського посольства.

Читайте також: США видворять з країни майже дві третини кубинських дипломатів - ЗМІ

Водночас у Держдепі підкреслили, що Сполучені Штати продовжують підтримувати дипломатичні відносини з Кубою. "Ми також продовжимо співпрацювати з Кубою в подальшому розслідуванні щодо цих атак", - зауважили в зовнішньополітичному відомстві США.

Працівникам посольства Куби, яких висилають зі США, дали сім днів на те, щоби покинути американську територію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-