Литва прикрила мовлення російського ТВЦі за підбурювання до війни

Литва прикрила мовлення російського ТВЦі за підбурювання до війни

Укрінформ
За підбурювання до війни і розпалювання ненависті Литва на півроку призупинила ретрансляцію російського телеканалу "ТВЦi Литва", що належить російській державній телекомпанії "ТВ Центр" ("третя кнопка").

Про це повідомляє портал Delfi.

"Литовська комісія з радіо і ТБ (ЛКРТБ) прийняла рішення зупинити ретрансляцію два тижні тому, констатувавши, що порушення на цьому телеканалі повторюються, а застосовані раніше санкції не дали результатів. Це рішення комісії санкціонував Вільнюський окружний адміністративний суд", - йдеться у повідомленні.

Увагу комісії привернули коментарі, зроблені у програмі "Право знати" 10 червня депутатом Державної думи Росії Володимиром Жириновським, які, як встановила комісія, підбурювали до війни, розпалювали ненависть і нетерпимість між народами. Жириновський говорив про окупацію України і Придністров'я. Представники телеканалу, які надіслали письмові роз'яснення і брали участь у засіданні комісії, порушення не визнали.

Литва за порушення почала обмежувати трансляції російських каналів з 2014 року, після анексії Криму і початку війни на Донбасі.

Читайте також: Литва може заборонити два російські телеканали через заяви Жириновського

Ретрансляція ТВЦi цього року вже призупинялася на місяць - у квітні ЛКРТБ встановила, що в програмі "У центрі подій з Ганною Прохоровою" про події 13 січня 1991 року у Литві була представлена наклепницька інформація про країну.

ТВЦi належить російській державній телевізійній компанії "ТБ центр".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-