Правозахисники: у Сирії за місяць - три тисячі загиблих

Правозахисники: у Сирії за місяць - три тисячі загиблих

Укрінформ
Упродовж вересня 2017 року внаслідок збройного конфлікту в Сирії загинуло щонайменше три тисячі людей, із них майже третина - цивільні особи.

Про це в неділю, 1 жовтня, повідомили у базованому в Лондоні Сирійському центрі моніторингу за дотриманням прав людини, повідомляє DW із посиланням на агентство AFP.

За даними спостерігачів, у вересні жертвами бойових дій у Сирії стали щонайменше 955 цивільних осіб. Загалом у вересні кількість загиблих у Сирії виявилася найвищою протягом календарного місяця з початку 2017 року, зазначили у центрі моніторингу.

Читайте також: Туреччина закінчує будувати стіну на кордоні з Сирією

"Понад 70 відсотків цивільних були вбиті внаслідок повітряних ударів, завданих режимом або росіянами, або авіаударів міжнародної коаліції", - повідомив керівник Сирійського центру моніторингу Рамі Абдель Рахман.

У Сирії одночасно тривають кампанії зі звільнення території від терористів "Ісламської держави", які здійснюють сирійські урядові сили за підтримки Росії та альянс арабських та курдських сил за підтримки міжнародної коаліції на чолі зі США.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-