Без масок і нікабів: в Австрії заборонили закривати обличчя у публічних місцях

Без масок і нікабів: в Австрії заборонили закривати обличчя у публічних місцях

Укрінформ
В Австрії у неділю, 1 жовтня, набула чинності заборона на носіння в громадських місцях головних уборів, які закривають обличчя.

Про це повідомляє DW

Уточнюється, що заборона стосується як головних уборів, що їх використовують мусульманки (такі як паранджа або нікаб), так і медичних масок, балаклав, клоунських і карнавальних масок та спецзасобів одягу. Порушникам нових правил загрожує штраф у розмірі 150 євро.

Особливу увагу впровадженню заборони австрійські правоохоронці мають намір приділити в аеропорту Відня. Як повідомили в поліції Австрії, для інформування про нові правила та стеження за їхнім дотриманням в аеропорту будуть задіяні додаткові сили поліції. Міністерство внутрішніх справ Австрії поширило брошури з інформацією про нові правила різними мовами, включаючи арабську.

Читайте також: У Німеччині водіям заборонили бурку і нікаб

Як відомо, схожа заборона на носіння в публічних місцях одягу, який закриває обличчя, діє у Франції та Бельгії з 2011 року. Влітку 2016 року мери кількох курортних міст Франції заборонили мусульманкам носити буркіні - купальні костюми, які закривають все тіло, крім обличчя. У ФРН в квітні 2017 року було запроваджено часткову заборону на носіння нікабів, паранджі та іншого аналогічного одягу в громадських місцях. Заборона поширюється на деякі категорії держслужбовців, військовослужбовців і працівників виборних органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-