Російські військові знову провели навчання на території Придністров'я

Російські військові знову провели навчання на території Придністров'я

Укрінформ
Військовослужбовці зі складу Оперативної групи російських військ, розквартированої в Придністровському регіоні Молдови, провели тактико-спеціальні навчання за участю підрозділів зв'язку.

Про це повідомляє прес-служба Західного військового округу Росії, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У ході навчань військовослужбовці підрозділів зв'язку розгорнули польові вузли й окремі станції зв'язку, здійснили прив'язку до стаціонарної телефонної мережі і забезпечили командуванню групи управління окремими підлеглими і підрозділами, а також зв'язок зі взаємодіючими і вищими органами військового управління», - йдеться в повідомленні Міноборони РФ.

Читайте також: ООН: прем'єр Молдови закликав Росію прибрати війська з Придністров'я

Зазначається, що військові зв'язківці відпрацювали питання організації охорони й оборони, протидії диверсійно-розвідувальним групам умовного противника і роботу в складній радіоелектронній обстановці.

У тактико-спеціальних навчаннях брали участь до 100 військовослужбовців і більш як 20 одиниць спеціальної техніки зв'язку.

Раніше уряд Молдови не раз заявляв про неприпустимість проведення військових навчань на території Придністровського регіону. Військові навчання за участю російських військ на території Придністров'я проводяться регулярно.

У своєму виступі на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп закликав міжнародне співтовариство сприяти у вирішенні питання про повне виведення російських військ і озброєння з території Придністровського регіону.

До складу Оперативної групи російських військ у Придністров'ї входять близько 1400 військовослужбовців, а на військових складах у селі Колбасна Рибницького району зберігаються більш як 20 тисяч тонн боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-