У США не виключають причетності іншої країни до інциденту з дипломатами на Кубі

У США не виключають причетності іншої країни до інциденту з дипломатами на Кубі

Укрінформ
У адміністрації США не виключають причетності третьої країни, наприклад Росії, до впливу невідомого технічного джерела на здоров'я американських дипломатів у Гавані, внаслідок яких постраждала, щонайменше, 21 людина. 

Про це повідомило на умовах анонімності під час телефонної конференції у п'ятницю джерело з американського уряду, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми не виключаємо можливості участі третьої країни в рамках розслідування, але слідство продовжується незалежно від розпорядження про відкликання (американських дипломатів – ред.)", - зазначив американський посадовець у відповідь на запитання, чи можлива участь інших країн, зокрема, Росії у застосуванні невідомих технологій проти американських дипломатів.

Журналіст, аргументуючи запитання, уточнив, що Росія займалась подібними експериментами раніше та має близькі відносини з кубинською владою.

Читайте також: Тіллерсон оголосив про відкликання з Куби більшості дипломатів

"Ми продовжимо розслідувати ці інциденти, щоб докопатись до істини", - зазначив американський чиновник.

Він також допустив, що небезпека може загрожувати й іншим громадянам США, які перебувають на острові, оскільки дипломати піддавалися невідомому впливу у своїх номерах в готелях.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю державний секретар США Рекс Тіллерсон оголосив про відкликання значної частину дипломатичного персоналу з Гавани у зв'язку з загрозою для їхнього здоров'я.

За останні кілька місяців 21 співробітник посольства США постраждав від впливу невідомого характеру. За попередньою інформацією, це могли бути генератори спеціальних звукових хвиль нечутливого діапазону. Зокрема, у дипломатів були виявлені симптоми, починаючи від втрати слуху та нудоти до головного болю й проблем з утриманням рівноваги. Розслідування проводиться кубинською стороною і ФБР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-