Соратник Меркель розкритикував намір Шредера працювати в

Соратник Меркель розкритикував намір Шредера працювати в "Роснефти"

Укрінформ
Голова комітету бундестагу у закордонних справах, представник Християнсько-демократичного союзу Норберт Реттген переконаний, що робота колишнього канцлера ФРН Гергарда Шредера в "Роснефти" призведе до збільшення енергетичної залежності Німеччини від Росії.

Про це він заявив у п'ятницю в ефірі німецького телеканалу ZDF, повідомлояє DW

"Те, що він (Шредер - ред.) погодився, заслуговує на найгострішу критику", - зазначив Реттген.

За його словами, "абсолютно нечувано", що Шредер на російському підприємстві "монетизує" свою колишню посаду німецького канцлера. Водночас Реттген висловив переконання, що російській нафтовій компанії потрібні лише колишні титули німецького екс-канцлера.

"Роснефть", за словами політика, є "центральним елементом у владній системі" президента РФ Володимира Путіна, з яким Шредер має давні дружні зв'язки. 

Читайте також: Меркель: Шредер підриває санкції проти Росії

Він також назвав "поганим жартом" твердження Шредера про те, що його робота у "Роснефти" буде на користь зміцненню енергетичної безпеки ФРН. На думку Реттгена, матиме місце зворотне - робота Шредера призведе до збільшення енергетичної залежності Німеччини від Росії.

Як відомо, Гергарда Шредера 29 вересня мають затвердити на посаді в раді директорів російського концерну "Роснефть".

У п'ятницю також стало відомо, що цього року Шредер як екс-канцлер отримав від уряду Німеччини понад 560 тисяч євро на свій офіс у Берліні. Крім того, він отримує 6,5 тисячі євро пенсії за свою роботу на посаді канцлера з 1998 по 2005 роки, також Шредеру нараховується пенсія за роботу депутатом Бундестагу та прем'єром землі Нижня Саксонія. 

Як відомо, з 2014 року діють санкції, запроваджені Євросоюзом проти російської "Роснефти" через агресію Москви на Сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-