США хочуть забрати більшість дипломатів з Куби - через загрозу здоров'ю

США хочуть забрати більшість дипломатів з Куби - через загрозу здоров'ю

Укрінформ
Внаслідок пагубного впливу на здоров'я представників дипломатичної місії США на Кубі з боку невстановленого поки джерела, Держдепартамент розглядає варіант відкликання більшого числа дипломатів у цій країні.

Про це повідомив у п'ятницю американський телеканал CBS News із посиланням одразу на два джерела в адміністрації.

"Сполучені Штати готуються оголосити про відкликання більшої частини співробітників посольства США на Кубі та членів їхніх родин через напади на дипломатів. Залишиться тільки необхідний персонал", - зазначається в публікації.

Як повідомляється, держсекретарю США Рексу Тіллерсону вже представлена пропозиція щодо зміни кадрового складу в Гавані.

Читайте також: У Держдепі говорять про 16 дипломатів, постраждалих від акустичної атаки на Кубі

Зустріч цього тижня між Тіллерсоном і міністром закордонних справ Куби Бруно Едуардо Родрігесом Парріллою не запевнила США, що кубинська сторона робить достатньо для захисту та безпеки американських дипломатів в їхній країні, зауважується в матеріалі.

Як повідомлялося раніше, американські дипломати в Гавані почали масово скаржитись на стан здоров'я. Зокрема, були виявлені симптоми, починаючи від втрати слуху та нудоти до головного болю й проблем з утриманням рівноваги. За даними Держдепу, загалом ці симптоми були підтверджені у 21 людини. Останній інцидент був зафіксований у серпні.

Поки офіційно не встановлено, яке джерело впливу на здоров'я людей було використано, однак зазначається, що воно було зовнішнім і спрямовувалося на помешкання дипломатів. Розслідуванням зайнялося ФБР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-