Меркель уже готова формувати новий уряд

Меркель уже готова формувати новий уряд

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель, коментуючи попередні результати виборів у бундестаг, заявила про готовність сформувати новий уряд Німеччини.

Про це повідомляє ВВС Україна.

"Ми - найсильніша партія, і наша задача - сформувати уряд", - заявила Меркель під час виступу перед прихильниками.

 "Звичайно, ми сподівалися на кращий результат", - додала вона.

"Християнсько-демократичний союз" Меркель лідирує на виборах до німецького парламенту з 32,5% голосів, свідчать дані екзит-полів. Попри перемогу, партія отримала найгірший результат на виборах з 1949 року.

Меркель поки не назвала можливих партнерів по коаліції, заявивши про бажання обговорити це з іншими партіями.

Про готовність вести з альянсом ХДС/ХСС переговори про урядову коаліцію вже заявили "Зелені", які, за даними екзит-полів, набрали 9,5%.

Соціал-демократична партія Німеччини на чолі з екс-президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем отримує на виборах близько 20%. Шульц і його прихильники вже заявили, що партія не братиме участі в коаліції і має намір піти в опозицію.

Читайте також: Чорний день для демократії: Шульц прокоментував третє місце АдН

У бундестаг також вперше проходить права партія "Альтернатива для Німеччини" (АДН), яка виступає за посилення міграційної політики, відмову від євро і скасування санкцій проти Росії.

Всього до бундестагу потрапляють шість партій, в тому числі Вільна демократична партія (ВДП), "Ліві" і "Зелені". За підсумками виборів буде сформовано новий уряд Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-