Латвія розповіла ООН про важливість боротьби із пропагандою

Латвія розповіла ООН про важливість боротьби із пропагандою

Укрінформ
Для успішного розвитку кожному суспільству потрібна свобода слова, користуватися якою заважає пропаганда.

Таку думку під час виступу на Генеральній асамблеї ООН висловив президент Латвії Раймондс Вейоніс, передає кореспондент Укрінформу.

«Аби насолоджуватися миром та розвиватися, нашим суспільствам потрібний простір та інституції для вільних, відкритих й інтелектуальних дебатів, під час яких можна докопатися до правди, поширити знання й виявити брехню. Навколо цього переконання побудований наш підхід до протидії цілеспрямованій та шкідливій пропаганді й дезінформації, яку поширюють як державні, так і недержавні гравці», - сказав Вейоніс.

Читайте також: Російська пропаганда намагається дискредитувати українські ЗМІ - Джапарова

За його словами, протидіяти подібній пропаганді можна шляхом дотримання принципів свободи слова, преси й незалежності ЗМІ.

«Як на національному, так і на міжнародному рівні ми віддані підтримці розвитку незалежних, професійних, прозорих та об’єктивних ЗМІ й журналістики; збільшенню витривалості наших суспільств за допомогою інвестування у покращення навичок критичного мислення, а також медіа- та інформаційної грамотності», - наголосив президент Латвії.

Як раніше повідомляв Укрінформ, під час засідання ГА ООН Латвія своїм пріоритетом назвала відновлення територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-