Штати зробили більш жорсткими правила видачі віз

Штати зробили більш жорсткими правила видачі віз

Укрінформ
США посилили правила видачі віз в частині зміни мети поїздки протягом трьох місяців.

Про це повідомляє The New York Times, посилаючись на надіслану в дипломатичні місії США телеграму за підписом державного секретаря Рекса Тіллерсона.

"Якщо хтось приїде в США як турист, закохається, одружиться і подасть на грін-карту протягом 90 днів, то він отримає відмову", — заявила Даяна Ріш з Асоціації імміграційних юристів, додавши, що "це значна зміна правил".

Як зазначається, нові правила зобов'язують отримувача візи протягом трьох місяців після в'їзду в США дотримуватися заявленої ним мети поїздки. Раніше така вимога стосувалася лише першого місяця перебування в країні. У разі, якщо одержувач візи протягом трьох місяців, наприклад, укладе шлюб з американцем, влаштується на роботу або піде вчитися, то це буде розцінюватися як "явна неправда" при подачі заявки.

Таким чином, відзначає NYT, порушникам правил буде вкрай складно отримати візу повторно, а також їм може загрожувати депортація.

Читайте також: Клімкін з македонським колегою обговорили продовження безвізу

Президент США Дональд Трамп на початку 2017 року підписав указ про заборону в'їзду в США громадянам декількох країн з переважно мусульманським населенням, пояснивши такий крок необхідністю боротьби з тероризмом. Виконання указу було заблоковано судами.

На початку червня повідомлялося, що посольства США при розгляді заявок на візу можуть вимагати у претендентів інформацію про їх акаунти в соцмережах, а також докладну біографію за останні кілька років. Представники американської дипмісії в Росії підтвердили цю інформацію, підкресливши, що нові вимоги стосуються лише частки відсотка претендентів на візи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-