"Запад-2017": росЗМІ розповіли деталі інциденту з ракетою

Укрінформ
Основною версією інциденту з Ка-52 в Ленобласті названий збій у системі управління ракетами.

Про це пише «Коммерсантъ» з посиланням на свої джерела.

За його даними, НП з бойовим вертольотом Ка-52 сталася 16 вересня. На висоті 50 метрів і швидкості близько 200 км/год при включенні головного вимикача озброєння стався мимовільний схід НАР С-8 класу "повітря-земля". В результаті троє людей на землі отримали легкі поранення, а також були пошкоджені дві машини.

Серед основних версій події - збій в системі управління озброєнням вертольота, відомо газеті.

Першим про інцидент повідомило єкатеринбурзьке інтернет-видання «66.ru».

Офіційно співробітник прес-служби ЗВО РФ повідомив, що на відеозаписах, які потрапили у соцмережі, зафіксований випадок, коли екіпажі вертольотів армійської авіації «відпрацьовували вправу з ураження наземних цілей»: «Система наведення одного з вертольотів здійснила помилкове захоплення цілі, в результаті влучення некерованої ракети отримав пошкодження один з вантажних автомобілів без людей».

Читайте також: На навчаннях Захід-2017 вертоліт обстріляв глядачів – росСМИ

Інцидент не позначився на ході навчань «Запад-2017», стверджує джерело газети, близьке до Генштабу ЗС Росії. З'ясувати причини того, що сталося, буде комісія, спеціально створена з представників Міноборони і авіаційної промисловості. Джерела видання кажуть, що вже встановлено, що ракета вилетіла без команди пілота одразу після включення ним головного вимикача озброєння, це повинні підтвердити або спростувати експертизи. У холдингу «Вертольоти Росії» від коментарів відмовилися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-